فواید مزوتراپی مو
مزوتراپی مو یک روش درمانی است که برای بهبود و تقویت موها استفاده می شود. این روش شامل تزریق مواد مغذی و ویتامین ها به پوست سر است تا موها را تغذیه کند کرده و رشد آنها را تحریک کند. در ادامه، فواید مزوتراپی مو را ذکر می کنیم که شامل:
- تقویت موها: مزوتراپی مو می تواند به تقویت موها منجر شود و آنها را از داخل و از طریق ریشه یا همان پیاز مو تغذیه کند. با تزریق مواد مغذی مانند ویتامین ها، موها به طور حتم قوی تر و سالم تر می شوند و می توانند بهتر در برابر آسیب های محیطی مانند آفتاب، آلودگی و مواد شیمیایی و غیره مقاومت کنند.
- افزایش رشد موها: مزوتراپی مو می تواند رشد موها را به خوبی تحریک کند. با تزریق مواد مغذی به پوست سر، فرآیند رشد موها تسریع می گردد و می توان به موهایی سالم، ضخیم و بلندتر دست یافت.
- بهبود سلامت پوست سر: مزوتراپی مو می تواند به بهبود سلامت پوست سر نیز کمک شایانی کند. با تزریق مواد مغذی، پوست سر تغذیه می شود و می تواند مشکلاتی مانند خشکی، خارش و التهاب را به طور چشمگیری کاهش دهد.
- کاهش ریزش موها: مزوتراپی مو می تواند سبب کاهش ریزش موها در افراد مختلف شود. با تقویت مو و تغذیه پوست سر، می توان از ریزش موها جلوگیری کرد و مویی قوی و سالم داشت.
- افزایش حجم موها: مزوتراپی مو می تواند به افزایش حجم موها یا به اصطلاح پر پشتی آنها کمک کند. با تزریق مواد مغذی، موها قوی تر و براق تر می شوند و می تواند حجم بیشتری از مو را برای شما به ارمغان آورد.
مزوتراپی برای چه افرادی مناسب نیست؟
اگر چه این روزها بسیاری از افراد متقاضی استفاده از اعمال زیبایی از جمله مزوتراپی مو هستند ولی گروهی از این افراد قادر به استفاده از این روش نیستند و قطعاً در صورت نادیده گرفته شدن شرایط جسمی و بدنی خود، عوارض جانبی بسیاری را به جان می خرند که شامل:
- خانم های باردار و شیرده
- افراد با حساسیت به مواد موجود در ترکیب مزوتراپی
- خانم های در دوران قاعدگی
- افراد با اختلالات سیستم غدد درون ریز یا لنفاوی
- افراد مبتلا به تومورهای خوش خیم و بد خیم یا به اصطلاح مبتلا به انواع سرطان
- افراد مستعد به انواع عفونت
- افراد دیابتی یا مبتلا به قند خون
- آقایان بالای 40 سال با طاسی آندروژنی شدید
- افراد با موهای از دست رفته به دلیل شیمی درمانی
- افراد مبتلا به ایدز یا هپاتیت ب
- کودکان (تنها با دستور پزشک در شرایط خاص)
- افراد مبتلا به هموفیلی یا مصرف کننده داروهای ضد انعقاد خون
- افراد با موهای ژنتیکی نازک و کم پشت
- افراد مبتلا به بیماری های قلبی
نکات مهم مراقبتی بعد از انجام مزوتراپی مو
از آنجا که مزوتراپی مو یک فرآیند بدون جراحی است تا با اعمال آن بتوان از مویی زیبا و سالم برخوردار بود، قطعا رعایت چند نکته ساده می تواند در نتیجه گیری آن حائز اهمیت باشد و رضایت مندی را به دنبال داشته باشد که عبارتند از:
- عدم استفاده از دوش آب گرم برای چند روز اول پس از مزوتراپی مو
- عدم استفاده از هر گونه مواد آرایشی، چسب مو، ژل مو و هر گونه داروی تقویتی در این زمینه
- مصرف فراوان آب در روند درمان کمک کننده است.
- در یک هفته اول بعد از مزوتراپی مدت زمان دوش گرفتن نباید از ۱۵ دقیقه تجاوز کند.
- فعالیت های بدنی سنگین و نیز ورزش کردن تا ۴۸ ساعت ممنوع است؛ چرا که سبب تعریق و در نهایت خارج شدن ترکیب مزوتراپی مو می شود.
ترکیب موجود در کوکتل مزوتراپی مزوتراپی مو همانطور که گفته شد یک روش درمانی مناسب و مطلوب برای تقویت و رشد مو در افراد با شرایط مختلف است. در این روش، یک مخلوط و ترکیب خاص و فوق العاده موثر از مواد مفید و ارزشمند برای پوست سر و موها به صورت تزریقی استفاده می شود. این مواد شامل موارد زیر میباشند:
- بوفلومدیل: این دارو از جمله داروهای است که باعث اتساع عروق و نیز افزایش میزان خون رسانی به ناحیه مد نظر می شود.
- لیدوکائین: این دارو با اثر بی حس کنندگی و همچنین ضد التهابی خود باعث کاهش میزان درد و التهاب بعد از مزوتراپی می شود.
- کلسی تونین: یک هورمون کاملا طبیعی در بدن است که با بهبود وضعیت خون رسانی و البته تغذیه فولیکولی مطلوب به سالم ماندن مو می نماید.
- ویتامین B: این ویتامین ها در رشد و ترمیم مو موثر هستند.
- مس و روی (CU & ZINK): وجود این مواد بی نظیر در ترکیب های مزوتراپی از ضعف ساختاری مو جلوگیری می کند.
- اسید هیالورونیک (Hyaluronic Acid): این اسید سبب تغذیه صحیح و درست ریشه مو شده و در نهایت رشد مو را تسریع می بخشد.
- فاکتورهای رشد (Growth Factor): این فاکتورها با افزایش جریان خون در سطح پوست سر فولیکول های مو را به طور چشمگیری تقویت کرده و سلول ها را با تحریک به رشد مو هدایت می کنند.
- کو آنزیم (Coenzyme): وجود کو آنزیم در کوکتل ها باعث افزایش میزان تراکم مو در سطح پوست سر می شود و ساختار مو را به خوبی بهبود می بخشد.
- Minoxidil: این ماده اصلی در ترکیب مزوتراپی مو وجود دارد؛ چرا که در رشد موها تاثیر گذار است. اما بسیاری از متخصصین این امر معتقدند که استفاده از آن در کوکتل های مزوتراپی به دلیل سمی بودن آن و احتمال بروز خطر جانی در سیستم داخلی بدن مناسب نیست.
آشنایی با مراحل مزوتراپی مو
مزوتراپی مو یک روش درمانی جدید برای حل مشکلات ریزش مو است که این روش بهصورت تزریق سرم حاوی ویتامینها و مواد مغذی به مناطق مشکلدار موها انجام میشود. مزوتراپی مو، عدم تعادل هورمونی در فولیکول مو و اطراف آن را اصلاح میکند، مواد مغذی آن را به مو میرساند و گردش خون را بهبود میبخشد. مزوتراپی برای ریزش مو از طریق تزریق یک محلول غنی از مواد مغذی به پوست سر با استفاده از یک سوزن تخصصی انجام میشود. محلول به مزودرم که لایه میانی پوست است تزریق میشود. فرآیند تزریق نسبتاً بدون درد است و نیازی به بیهوشی ندارد. درمان معمولاً حدود 30 دقیقه طول میکشد تا کامل شود.
مواد مغذی موجود در محلول به بهبود گردش خون در پوست سر کمک میکنند و فولیکولهای مو مواد مغذی ضروری که برای رشد نیاز دارند را دریافت میکنند. این درمان همچنین تولید کلاژن و الاستین را در پوست سر تحریک میکند که به تقویت فولیکولهای مو و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند. در زیر با مراحل مزوتراپی مو آشنا میشویم:
مشاوره
مرحله اول در مزوتراپی مو دریافت مشاوره است که در این جلسه شما با پزشک خود بهصورت مستقیم و بدون واسطه در مورد مراحل درمانی، تعداد جلسات و نتایج بعدازآن گفتوگو میکنید. میتواند در این جلسه ترسها و نگرانیهای خود را در مورد روند درمان با پزشک مطرح کنید و راهکارهای لازم را دریافت کنید. پزشک شما اقدامات لازم در قبل و بعد از مزوتراپی موها را برای شما یادآور میشود. با رعایت این نکات میتوانید نتایج بهتری از درمان اخذ کنید و دردهای ناشی از آن را به حداقل ممکن برسانید.
آمادهسازی
مرحله دوم آمادهسازی در روز قبل از تزریق است که نیاز است شما اقداماتی را در این زمینه رعایت کنید. بهتر است که قبل از روز مزوتراپی استحمام کرده و موهای خود را بشویید. مصرف داروهای ضدالتهابی و رقیقکنندههای خون را متوقف کنید. در ابن صورت تا حد زیادی از تورم و کبودیهای بعد از درمان کاسته میشود.
بهتر است که در روزهای قبل از جلسه تزریق استفاده از محصولات مراقبتی موها اعم از تونیکها، حالتدهندهها و سرم های مو را متوقف کنید. در روز درمان در کمال آرامش و بدون از هرگونه نگرانی در کلینیک حضورداشته باشید. بهتر است که یک نفر را در کنار خود بهعنوان همراه داشته باشید. مزوتراپی یک درمان کاملاً بدون درد است و البته آستانه تحمل افراد باهم یکسان نیست.
تزریق مواد مغذی
قبل از درمان، مو و پوست سر تمیز و آماده میشود. همچنین ممکن است یک کرم بیحسکننده بر روی پوست سر استفاده شود تا هرگونه ناراحتی در طول درمان به حداقل برسد. سپس محلول با استفاده از یک سوزن تخصصی به پوست سر تزریق میشود. پس از درمان، پوست سر ممکن است کمی حساس و قرمز باشد، اما معمولاً در عرض چند ساعت فروکش میکند.
مزوتراپی مو ترکیبی از چند تزریق برای مو است. هر تزریق مخلوطی از چندین ماده مفید برای موها است که شامل مواد معدنی، ویتامینها و سایر عناصر مفید است که کارشناسان بهصورت جداگانه برای هر بیمار انتخاب کردهاند. 2 تا 6 ماده فعال را میتوان در یک سرنگ مخلوط کرد. ویتامینهای گروه B که متابولیسم طبیعی را فراهم میکنند در رشد و ترمیم مو مؤثر هستند. علاوه بر این، مواد دیگری در مزوتراپی مورداستفاده هستند که ضعف و شکنندگی در ساختار موها جلوگیری میکند.
برای ریزش موی ارثی باید از آمادهسازیهای حاوی این اجزا استفاده کرد. هیالورونیک اسید رشد مو را تسریع میکند. اسیدهای آمینه پایه و اساس مو هستند و به تشکیل الیاف کراتین کمک میکنند. این مواد باعث تسریع جریان خون در پوست سر عادی هستند، فولیکولهای مو را قویتر میکند و کوآنزیم تراکم مو را تأمین میکند و موهای شمارا باانرژی حیاتی پر میکنند و ساختار مو را بهبود میبخشد.
رعایت ۹ مراقبت مهم پس از مزوتراپی مو
مزوتراپی مو مانند هر روش درمانی دیگری دارای پروسه درمان و نگهداری است و بهتر است که در این دوره توصیههایی که توسط پزشک داده میشود، رعایت شود. مزیتی که رعایت دستورات پزشک دارد این است که میتوانید هرچه سریعتر تأثیرات درمان را مشاهده کنید.
- باید حداقل تا 24 ساعت از شستن موها خودداری کنید.
- ماساژ پوست سر و موها بعد از مزوتراپی ممنوع است زیرا باعث آسیب به پوست سر و فولیکولهای مو میشود و باعث تشدید عوارض احتمالی در ناحیه پوست سر میشود.
- توصیه میشود تا 48 ساعت بعد از مزوتراپی از انجام فعالیتهای بدنی شدید یا ورزش و استرس خودداری شود. فعالیتهای عادی، پیادهروی سبک و تمرینات کششی مانعی ندارد.
- در مدت قبل و بعد از مزوتراپی استفاده از الکل و مصرف دخانیات را متوقف کنید.
- در طول مدت درمان و بعدازآن از مصرف غذاهای تند و پرچرب خودداری کنید و از غذاهایی با فیبر بالا استفاده کنید و وعدههای غذایی سبک داشته باشد. هیدراته نگهداشته بدن میتواند در پروسه درمان به شما کمک کند.
- استفاده از وسایلی که حرارت بالایی را به پوست سر وارد میکنند مانند، سشوار، حالتدهندهها و اتو مو اکیداً ممنوع است.
- استفاده از برخی از ماسکهای مراقبتی و شامپوها جهت خونرسانی به پوست سر و رشد موها میتواند بسیار مفید باشد.
- بعد از جلسات مزوتراپی مو استفاده از هرگونه داروهای ضدالتهاب ممنوع است؛ زیرا درروند بهبودی تأثیرات نامطلوبی را دارد.
- بعد از مزوتراپی پوست سر دارای حساسیت فوقالعادهای است و به همین دلیل استفاده از سونا و جکوزی تا 10 روز بعد از مزوتراپی مو ممنوع است.
معرفی انواع دستگاه مزوتراپی مو؛ کدامیک نتیجه بهتری دارد؟
مزوتراپی مو با دستگاه همان روند درمانی مزوتراپی با دست را دارد. با این تفاوت که در این شیوه، تزریق ها از طریق دستگاه انجام می شود. دستگاه مزوتراپی مو به پزشکان کمک می کند که پروسه درمان را با سریع ترین زمان و با درد کمتری دنبال کنند. هدفی که از این شیوه درمانی دنبال می شود این است که مشکلاتی مانند گردش خون ضعیف و التهاب های پوست درمان و برطرف شود. قبل از تزریق حتما از بی حس کننده ها استفاده می شود. در حالت کلی هدف اصلی در استفاده از دستگاه های مزوتراپی مو تسهیل در کار تزریق و دقیق تر انجام شدن آن است که در زیر به معرفی این دستگاه ها می پردازیم:
دستگاه مزوتراپی مو مزوگان
این دستگاه ازلحاظ شکل ظاهری شبیه تفنگ است و بهصورت تزریقهای سریع و عمل میکند و مزیتی که این دستگاه دارد این است که به علت سرعتبالای آن در تزریق بیمار دردی را اصلاً نمیکند. در این دستگاه تزریق از طریق سیستم خودکار و صورت بسیار دقیق انجام میشود. با استفاده از دستگاه مزوگان میتوان عمق و سرعت تزریقها را نیز تعیین کرد.
البته استفاده از این نوع دستگاه نیاز به نهایت دقت و توجه دارد، زیرا اقدامات نادرست میتواند باعث آسیبهای جزئی در ناحیه سر شود؛ بنابراین، قبل از پذیرش چنین رویهای، باید جوانب مثبت و منفی آن را در نظر بگیرید. هنگام انتخاب پزشک، باید مطمئن شوید که او تجربه عملی کافی دارد. یک سرنگ با عمق تزریق قابل تنظیم روی تفنگ نصبشده است. با کمک چنین تفنگی میتوانید هر کوکتل درمانی را معرفی کنید که هدف آن مقابله با یک مشکل خاص مو است.
دستگاه مزوتراپی مو میکرونیدلینگ
در این شیوه از تزریق منافذ ریز و متعددی درروی اپیدرم انجام میشود و مزیت روش میکرونیدلینگ در این است که میتوان عمق منافذ را در ناحیه درمیس افزایش داد و داورها و مواد مزوتراپی در آن ناحیه اسپری میشود و ماساژهای نرم و آهستهای صورت میگیرد که باعث جذب مواد در پوست سر میشود.
سوزنهای این دستگاه بسیار نازک و کوتاه هستند و باعث جذب راحت مواد تغذیهای در پوست سر میشوند. استفاده از این دستگاه حتی باعث جوانسازی پوست و کاهش چالههای آن میشود. در سالهای اخیر تحقیقاتی که در مورد اثربخشی مزوتراپی مو با دستگاه میکرونیدلینگ انجامشده، نشان داده است که استفاده از این روش بر روی فولیکولهای مو نیز دارد و تا حد زیادی ریزش مو را متوقف میکند.
دستگاه مزوتراپی مو بدون سوزن
این دستگاه دارای تفاوتهایی با سایر دستگاهها است و مهمترین مشخصه آن بدون سوزن بودن آن است. بهجای سوزن این دستگاه دارای فرکانسهای الکترونیکی است که هدف آن رسیدن به کانالهای پروتئین مو است. این روش کاملاً ایمن و بدون درد است. این روش بسیار ایده آل و مطبوع است و دوران نقاهتی برای آن وجود ندارد. در مزوتراپی مو بدون سوزن که از طریق دستگاه انجام میشود، محلول وارد سلول میشود و به بازسازی آن و ترمیم بافت مو میانجامد.
آیا مزوتراپی مو درد دارد؟
خیر، یکی از مزایای اصلی مزوتراپی مو بدون درد بودن آن است که افراد را برای استفاده از این روش بازسازی مو تشویق میکند. اگر مراحل تزریق توسط پزشک ماهر و کارآزموده انجام شود این روش کمترین درد را با خود دارد. البته آستانه درد در افراد باهم متفاوت است. قبل و بعد از مزوتراپی مو راهکارهایی برای کاهش درد و التهاب ارائه میشود که با رعایت آنها میتوانید درد را به حداقل برسانید. قبل از شروع تزریق مزوتراپی، پزشک از بیحسی موضعی برای بیحس کردن ناحیه استفاده میکند؛ بنابراین در حین تزریق، بیمار دردی احساس نخواهد کرد. علاوه بر این، تزریقهای مزوتراپی با سوزنهای بسیار ظریفی که به لایه میانی پوست نفوذ میکند، تزریق میشود؛ بنابراین در طول دوره نقاهت، بیمار هیچ دردی را نیز احساس نخواهد کرد.
این روش درمانی چند جلسه است؟
تعداد دفعات مزوتراپی به نیاز فرد و شدت ریزش مو بستگی دارد. اکثر افراد به یک سری درمانهای اولیه نیاز دارند که بین 2 تا 4 هفته از هم فاصلهدارند. پس از درمان اولیه، درمانهای نگهدارنده ممکن است هر 3-6 ماه یکبار برای حفظ نتایج موردنیاز باشد.
معایب و عوارض مزوتراپی مو شامل چه مواردی است؟
استفاده از مزوتراپی مانند هر عمل پزشکی میتواند دارای عوارض جانبی باشد. البته عوارضی که پس از استفاده از مزوتراپی ایجاد میشود معمولاً طولانیمدت نیستند و پس از چند ساعت از بین میرود. بروز این عوارض نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است و تا حد زیادی بهسلامتی و ساختار بدن فرد بستگی دارد. برخی از بیماران هیچ عارضه جانبی را تجربه نمیکنند. در صورت طولانی شدن عوارض مزوتراپی بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید. در زیر به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
التهاب پوست سر
التهاب پوست سر و واکنشهایی مانند بثورات پوستی و جوش ممکن است در افرادی که پوست بسیار حساس دارند دیده شود. در برخی دیگر از افراد نیز ممکن است برجستگیهایی ناخوشایندی در پوست سر به وجود بیاورد. این موارد کوتاهمدت هستند و تا 24 ساعت بعد از مزوتراپی مو رفع خواهد شد.
حساسیت و آلرژی
حساسیت و واکنشهای آلرژیک تقریباً در بیشتر افراد بعد مزوتراپی دیده میشود. علائمی مانند خارش، قرمزی و تحریک پوست سر که میتواند بسیار آزاردهنده باشد. البته علت آن میتواند برخی از داروهایی باشد که در حین مزوتراپی استفاده میشوند. بهمنظور جلوگیری از واکنشهای آلرژیک و حساسیتهای پوستی باید با در هنگام استفاده از دارو در قسمت کوچکی از سطح پوست تست شود و واکنشهای بدن مشاهده شود. برای کاهش التهاب میتوان از کرمهای ضدالتهاب و مکملهای محافظت از پوست استفاده کرد.
عدم اثربخشی
مزوتراپی مو مانند بسیاری از روشهای درمانی دیگر ممکن است در برخی از افراد اثربخشی را لازم را نداشته باشد. در مزوتراپی دو محرک فیزیکی و شیمیایی برای تأثیر وجود دارد. سوزنهایی که برای ایجاد سوراخ در پوست سر بهمنظور تزریق بهکاربرده میشوند و ترکیبات فعال تزریقشده که باعث تحریک پوست سر میشود. ممکن است در هر بخش مشکلات ایجاد شود که اثربخشی مزوتراپی مو را با مشکل مواجه کند.
مزوتراپی مو برای چه کسانی مناسب نیست؟
مزوتراپی مو یکی از روشهای درمانی مناسب برای ریزش مو است بااینحال استفاده از آن ممکن است برای برخی از افراد مناسب نباشد و ممکن است در این افراد اثربخشی لازم را نداشته و مشکلاتی را برای ایجاد کند. این افراد بهتر است که از سایر روشهای درمانی استفاده کنند.
- افرادی که شیمیدرمانی استفاده میکنند، کاندیدای مناسبی برای مزوتراپی نیستند و این افراد بهتر است که تا پایان شیمیدرمانی صبر کنند و سپس در صورت صلاحدید پزشک برای این کار اقدام کنند.
- زنان باردار و شیرده بهتر است که از سایر روشها برای درمان ریزش مو استفاده کنند و یا پایان دوره شیردهی و باردار صبر کنند؛ زیرا در این دورهها ضرورتی برای استفاده از مزوتراپی مو وجود ندارد.
- افرادی که از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپیرین، وافارین و هپارین استفاده میکنند، نمیتوانند از مزوتراپی مو استفاده کنند.
- افرادی که دچار عفونت و ضایعه پوستی هستند یا سابقه حساسیتهای پوستی و عفونی رادارند، کاندیدای مناسبی برای این کار نیستند.
- افرادی که درگیر بیماریهایی مانند دیابت، ایذر، هپاتیت و مشکلات قلبی و کلیوی هستند نباید از مزوتراپی مو استفاده کنند؛ زیرا تداخلاتی در مواد مزوتراپی باعث تحریک سیستم ایمنی در این افراد میشود.